Asociația ACCEPT

Asociația ACCEPT

ART200

Status: Fundraising

Art200 este festivalul de film queer din București, aflat la prima ediție anul acesta. Festivalul e organizat de Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici. Asociația Accept e unul dintre partenerii festivalului, și toate fondurile obținute de Accept prin acest fundraiser vor merge direct către asociația organizatoare. 

[ Show more ]

5,450 RON

Sumă:

1

Galantomi:

38

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Art200 este festivalul de film queer din București, aflat la prima ediție anul acesta. Festivalul e organizat de Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici. Asociația Accept e unul dintre partenerii festivalului, și toate fondurile obținute de Accept prin acest fundraiser vor merge direct către asociația organizatoare.    De ce facem ART200?

Pentru că vrem să încurajăm creația de artă și film queer în România, exprimarea și colaborarea între artiste și artiști queer de pe scena locală. Credem în autoreprezentare și în reprezentările juste și complexe ale personajelor LGBTQ+ în filme și artă, în solidaritate prin artă și cultură. Credem că există puține spații pentru arta queer în România, și credem că ART200 e necesar ca să suplinească acel gol. 

Care sunt componentele proiectului, la prima ediție?

Workshop-ul de film queer pentru tineri, organizat în colaborare cu Super, festivalul de filme făcute de adolescenti, care va rezulta în câteva scurtmetraje făcute de către cei 12 participante și participanți, proiectate în festival.

Workshop-ul de poezie queer, care își propune să reunească 12 poete și poeți queer din țară. La finalul workshop-ului se va desfășura o lectură de poezie queer iar o parte dintre poeme vor fi publicate online.

Festivalul propriu-zis are loc în octombrie 2020. Se va deschide cu o expoziție de artă queer (care va include pictură, desen, ilustrație, sculptură, instalație, fotografie), urmată de proiecții de film & discuții. 

La ce vom folosi banii strânși? 

Banii primiți vor acoperi parte din golurile pe care le avem acum în buget: drepturile de proiecție pentru filme, traducerea filmelor, cazarea și transportul pentru invitații la festival, realizarea de tricouri și sacoșe cu festivalul, parte din onorariile echipei. Iar dacă strângem mai mulți bani decât ne-am propus, vrem să creăm ART200 Pitch, prin care să finanțăm idei de filme queer. 

Unde puteți afla mai multe despre festival?  

➡️facebook.com/art200iff
➡️https://www.instagram.com/art200iff/ 
➡️Site-ul nostru e încă în construcție, dar revenim curând cu el.